Akulab Idols

Osallistu

Mikä on Akulab Idols?

Akulab Idols etsii Suomeen seuraavaa julkaisevaa supertutkijaa. Kovatasoinen kilpailu pyörii PolarBear-kanavalla joulun aikoihin. Palkintona on paikka Suomen impact-factor-taivaan huipulla.

Alueellisia koe-esitarkistuksia ei tarvittu, koska Suomen tieteen eliitti joka tapauksessa oleilee Otaniemessä. Parhaat julkaisijat selvisivät siis suoraan loppukarsintaan Club Pianobaariin TKK:n akustiikan labrassa. Pianobaarin ammattitaitoinen esitarkastajaraati valitsi muutaman selviytyjän jatkoon. Tämän jälkeen valta (ja vastuu) siirtyi katselijoille. Katsojat päättävät, ketkä pääsevät finaaliin ja kenestä tulee lopulta akulabran seuraava Akulab Idoli. Voittajalle on luvassa ponnahduslauta julkisuuteen, julkaisusopimus AES:n kanssa ja laaja konferenssikiertue ympäri maailmaa.

Akulab Idols on vuonna 2001 syntynyt menestyvä formaatti, joka on nykyään kopioitu myös viihdeteollisuuden palvelukseen. Ohjelma aloitti Englannissa keväällä 2002 nimellä Pop Idol. Englannin versiossa ei tavoitellakaan impact-factoreita vaan osallistujat kärkkyvät levytyssopimuksia tohtorinhatun sijaan. Idolsin paikallisia versioita on käynnistynyt jo noin 20 maassa. Ympyrä on sulkeutunut kun Idols on palannut lähtömaahansa ja aloittanut MTV3-kanavalla.

Ohjelman tuottaa Polar Bear Club


Akulab Idols
Copyright © Jussi Hynninen.